Mateja Pintar

Šport ima tako v življenjih posameznikov kot v družbi na splošno izredno moč – in najlepše je, če to moč uporabljamo za dobro. ŠHD Resistentia počne prav to, za kar jih z največjim veseljem podpiram, saj verjamem, da bodo marsikomu v zgled, pomoč ali vsaj navdih. Seveda pa se bom tudi sama skušala priključiti kakšnemu njihovemu dogodku in jih tako vzpodbujati pri dobrodelnem udejstvovanju

Mateja Pintar

( Slovenska paraolimpijka, dobitnica medalj na Paraolimpijskih igrah )

Other Testimonials

Povabilo dolgoletnega prijatelja ter ˝sotrpina˝ na košarkarskih igriščih Klemena Kladnika, da naj si ogledam projekt ŠHD Resistentia in povem par besed o tem, mi resnično veliko pomeni. Ni to klišejska izjava čeprav zveni tako. Še sam tako kot večina ljudi vem, da življenje zna biti tudi splet okoliščin na katere dejansko nimaš prav nobenega vpliva. Zato absolutno podpiram ne samo ŠHD Resistentia ampak vsako pobudo in vsak način pomoči tistim, ki jo dejansko rabijo. Brez interesov v ozadju, popolnoma iz srca in naj nekoč cel svet na ta način postane boljše mesto za vse nas. Začnimo v Sloveniji, začnimo S ŠHD Resistentia!

Jasmin Hercegovac

( Večkratni MVP 3x3 World tour, zmagovalec 3x3 World tour )

Življenje mi je naklonilo ljubečo družino in starša, ki sta me naučila deliti. Nekdo bi lahko rekel, da želim pomagati iz čisto sebičnih razlogov: namreč zelo me osrečuje, ko pomagam drugim! Ko zagledam nasmejane obraze, ko začutim močan objem hvaležnosti. Želim si, da bi bil svet poln takih "sebičnežev". Potrudimo se po svojih najboljših močeh, včasih je dovolj že spontan smeh pred televizijsko kamero. Verjamem, da mi je bilo namenjeno, da osrečujem ljudi. To počnem s svojim petjem in kolikor se le da tudi s svojimi dejanji. Vabim vas, da se mi pri tem pridružite!

Irena Yebuah-Tiran

( Slovenska mezzosopranistka, profesorica petja )

Zelo sem bil vesel ko sem slišal da kolegi ustanavljajo športno-humanitarno društvo, ker menim da gresta dobrodelnost in šport lahko z roko v roki. Verjamem, da bo projekt uspešen in če bo le možno se bom tudi sam udeležil kakega njihovega dogodka

Sašo Ožbolt

( Slovenski košarkarski reprezentant, večletni kapetan Union Olimpije )

Zmeraj sem ponosen na vse tiste, ki so pripravljeni pomagati drugim. Zavedam se, da vsi niso imeli enake sreče kot morda jaz in moja družina. Zato sem izjemno hvaležen. Vendar se zavedam dejstva, da si moramo med seboj pomagati. Zato podpiram vse tiste, ki tudi skozi šport pomagajo drugim. Dejstvo je, da gresta šport in dobrodelnost z roko v roki. Zavedam se, da smo športniki vzor drugim. Zato se sam trudim po najboljših močeh, da čim bolj pomagam tistim, ki so potrebni pomoči. Če se le da se udeležim čim več dogodkov ali pa z mojimi prijatelji iz Košarkarske šole Sani organiziramo kakšen svoj dogodek kejr skušamo zbrati čim več sredstev.

Sani Bečirović

( Slovenski reprezentant, Evropski klubski prvak )