Priprave

  • -

Priprave

Odločil sem se. Prijavil sem se na Istrski maraton, ki bo v začetku aprila v Kopru. Glede na to, da sem se prijavil je logično, da se bom tudi pripravil 🙂 Danes sem začel spet teči. Za prvič je bilo solidno, ni pa bil to neki vrhunski dosežek – kot ga niti na maratonu ne pričakujem. Važno je priti skozi in z zgledom pokazati, da se da. Na Istrskem maratonu se bo prvič uradno predstavila tudi naša Ekipa. Ali in kako bomo našo prisotsnost na maratonu nadgradili z dobrodelnostjo bom objavil kasneje. Nekaj idej je, moramo jih samo malo izpiliti.

Kakorkoli – včeraj sem skupaj spravil plan dela do maratona. 3-4 krat tedensko bom tekal, ostale dni migal v fitnessu. Verjamem, da bo dovolj za preživeti. Sem že tekel maraton in približno vem kaj me čaka – s to razliko, da sem bil takrat ene 15 let mlajši. Ampak zdaj sem bolj izkušen.

V K-blogu namenjenemu spremljanju mojih tekaških podvigov  bom opisoval dnevno izkušnjo s proge. Ja, objavil bom tudi kak resnejši zapis, morda spet kako pismo Borutu… Za začetek torej današnji “tek”.

Zadnji dve leti zgodaj vstajam. Spat grem približno ob 21h tako da sem okoli 4h že na nogah, ob 5h pa v fitnessu. Danes sem šel tečt. Imam “jebeno” lokacijo tako da me na koncu teka vedno čaka klanec. In klanec je neugoden – to je ugotovil že Ivan Cankar zato sam ne bi ravno izgubljal besed o “patologiji Slovenca”. Morda si bo Matic vzel čas in napisal kaj več o tem zakaj Slovenci tako radi “rinemo v hrib”, od kod ta “mazohizem” in kako cankarjevo delo preslikati v današnji čas.

V glavnem – 5km danes, Markovec, Prisoje, dol do Indeja, mimo fitnessa do Slavnika in potem “umorit kolena” v klanec mimo šole Antona Ukmarja. Je bila muka, se vidi da praktično od Planice nisem tekel. Ampak bo, kolena so zdržala kar je najbolj pomembno. Pljuča se bodo že navadila, samo vztrajati je treba.

Za začetek toliko – ko bodo na vrsti daljši teki bodo tudi zapisi daljši 🙂


Če bi želeli pomagati